Lumi Dental – kehittyvä monialaosaaja

Lumi Dental on huippuammatilaisista koostuva, kansainvälistyvä lääkinnällisiä laitteita ja hammaslääkäripalveluita tarjoava monialayritys, jonka missiona on saada kansalaisten ’suut kuntoon’ haastamalla ja modernisoimalla oman alamme toimintatapoja: keskittymällä digitaaliseen työnkulkuun, monipuoliseen tuotekehitykseen, kohtuuhintaisiin laatutuotteisiin ja mahdollisimman miellyttävän asiakaskokemuksen luontiin.

Lumi Dental perustettiin Varkaudessa vuonna 2015, tavoitteenaan mullistaa suomalaisen hammasprotetiikan hinta-laatukäsitys ja mahdollistaa näin entistä parempi hammashoito yhä useammalle kuluttajalle.

Euroopan mittakaavassa korkea hammasprotetiikan hintataso rajoitti potilaiden mahdollisuutta saada ja hammaslääkärien mahdollisuutta tarjota parhaita mahdollisia ratkaisuja suun terveyden edistämiseksi. Yrityksemme päätyi toteuttamaan digitaalisen tilaus- ja toimitusjärjestelmän sekä valmistuttamaan tarjoamansa tuotteet maailman huippuhammaslaboratorioissa eurooppalaisten laatustandardien mukaisesti. Näin onnistuimme saavuttamaan Suomessa valmistettuja tuotteita huomattavasti edullisemman hintatason – toimitusajoista ja laadusta tinkimättä.

Olemme kasvaneet nopeasti protetiikantoimittajasta muutoskykyiseksi monialaosaajaksi, joka palvelee nykyisin hammaslääkäreiden lisäksi kuluttaja-asiakkaita sekä vähittäis- ja tukkukauppoja Suomessa sekä Virossa. Laboratorio ja logistiikkakeskuksemme toimivat kaikki keskitetysti Varkaudessa.

Koronakeväänä 2020 vastasimme muuttuvaan maailmantilanteeseen laajentamalla toimintaamme hammasalan tuote- ja palveluyrityksestä suu-nenäsuojainten maahantuojaksi ja lopulta valmistajaksi. CE-merkittyjä, sairaaloiden ammattikäytön vaatimuksia vastaavia korkealuokkaisia Type II ja roiskesuojattuja Type IIR -suu-nenäsuojaimia valmistetaan Varkaudessa avainlippumerkityn Lumi Medical-tuotemerkin alla.

Huolimatta pyrkimyksestämme korkeaan digitaalisuusasteeseen ja automaatioon, kaiken toiminnan keskiössä on kuitenkin aina ollut ihminen. Henkilöstömme ja asiakkaidemme välinen vuorovaikutus ja tietotaidon jakaminen ovat olleet kehittymisemme ydin. Erityisen ylpeitä olemme todetessamme, kuinka monipuolisen ja lämminhenkisen ammattilaisten joukon olemme saaneet vuosien kuluessa voimavaraksemme. Ei liene päivää, jolloin Lumi Dentalilla ei hymyiltäisi niin että hampaat näkyy!